“Слова, що змінюють сенси”: підводимо підсумки лекції Валентини Козак

👩‍🏫Вчора відбулась гостьова лекція з елементами тренінгу “Слова, що змінюють сенси”, яку провела кандидат філологічних наук, доцент кафедри мовної підготовки Київського інституту Національної гвардії України, тренерка з медіаграмотності Валентина Капась.

💭Під час онлайн заняття лекторка акцентувала увагу на помилках (і не тільки лінгвістичних), які можуть залишатись непоміченими, а можуть суттєво впливати на зміст повідомлення, що являється особливо небезпечним в умовах російсько-української війни.

🔕У поле зору потрапили й “патріотичні” помилки (фейк про конкурс мов, на якому українська серед переможців і який і досі трапляється в інтернет-просторі), помилки, зумовлені труднощами перекладу, невдалим використанням можливостей штучного інтелекту тощо.

🔄Разом зі студентами пригадали різницю між фактами і судженнями, а за прикладами з інформпростору простежили, що відбувається, коли вони змішуються.

💌Невимушена, з жартами, де дозволяв контекст, атмосфера сприяла активній участі студентів під час заняття. Сподіваємось на продовження співпраці й обміну досвідом.

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM