Залучення практиків до навчального процесу!

📚Сьогодні, 13 грудня  в рамках “Залучення практиків до навчального процесу” на одній з лекцій курсу “Основи правничої діяльності і професійна етика” студенти-першокурсники отримали чудову нагоду зануритись у практичні аспекти таких несхожих професій адвоката та слідчого.

👨‍💼Професіоналом-правником, що завітав у гості, став адвокат з багатьма роками досвіду у сфері кримінальної юстиції (у тому числі в роботі слідчого), кандидат юридичних наук Євген Валентинович Дехтярьов.

🎓Цікавими спогадами з професійного досвіду встиг поділитись зі студентами Євген Валентинович. І такий ансамбль дивовижних вплетінь професії в різноманітні аспекти життя дав змогу студентам торкнутись далеко неоднозначних питань, зокрема:

✔️алегоричне порівняння стратегії вибудови доказового фундаменту з різними куплетами однієї пісні розкрило цінність багатогранної взаємодії різних учасників процесу на стороні обвинувачення;

✔️увага до психологічного підґрунтя певних механізмів слідчих дій додало живого образу сухій матерії суворого кримінального процесу;

✔️ неочікувано масштабні наслідки найдрібніших помилок у цій роботі мали слушну нагоду почути студенти;

✔️комбінація феномену “уособлення влади” з одночасною здатністю до сприйняття переживань та суб’єктивних цінностей людини, яка опинилась “на іншому боці”. 

⚖️Серед яскравих вражень, якими поділились студенти на завершення заняття, слід відмітити фактор значимості тісного тандему слідчого з прокурором в якості запоруки успішної гри на стороні обвинувачення. І окреме місце мав акцент на повагу до високої суспільної місії кримінального адвоката, поряд із самим фокусом на захист свого клієнта.

❤️Щира вдячність Євгенові Валентиновичу за увагу, час і бажання поділитись цікавим досвідом.

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM