Засідання наукового гуртка “Право в епоху цифровізації”: підводимо підсумки

Сьогодні відбулось засідання гуртка наукового спрямування “Право в епоху цифровізації” разом з Оксаною Самчинською та Марією Куляшею.

📵У форматі дебатів студенти мали нагоду обговорити потенційну можливість заборони під час дії військового стану месенджеру Telegram, який встиг стати повноцінною соціальною мережею.

🔸Зокрема, імпровізований уряд аргументував необхідність заборони незрозумілим місцезнаходженням та доступом до серверів, анонімністю пабліків різного характеру, відсутністю ефективної співпраці адміністраторів месенджеру з українською владою, потенційними витоками величезних обсягів даних та низьким рівнем медіаграмотності населення.

🔸Натомість, опозиція заявляла, що заборона найпопулярнішого месенджеру являється порушенням права на свободу слова та свободу поширення інформації, абсолютно безпечних месенджерів – аналогів наразі немає, новини в Telegram є інструментом для швидкої обізнаності про загрози та небезпеки, а рівень медіаграмотності населення треба підвищувати у будь-якому випадку.

🏆Перемогу у грі здобула команда уряду у складі Ніколіної Марії, Лотиша Андрія та Скопика Гліба, щирі вітання!

📲 Долучайтесь до роботи гуртка, заповнивши коротку форму за посиланням: https://forms.gle/SPQ979kqwHAtT3A6A 

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM